Адрес

Адрес на фирмата: ул. Матей Преображенски 10, Асеновград, 4230

Адрес на който основно извършваме услуги : ул. „Самоковско шосе“ 9, Панчарево, 1137

Връзка с нас

Форма за запитване

  Често задавани въпроси

  1. Какво трябва да си нося?

  Дрехи за гребане – бански, бързосъхнещи дрехи или неопренов костюм (според сезона), резервни дрехи за преобличане, хавлия, шапка и вода за пиене в горещите дни. За по-продължителни или извън страната приключения, ще Ви изпратим подробен списък след записване.

  2. Подходящо ли е за деца?

  Да, като препоръчваме и винаги правим отстъпки за тях. Спорта трябва да присъства в живота на всеки и особено при подрастващите. Препоръчително е децата да са поне на 7 години.

  3. Безопасно ли е гребането на SUP?

  Да, като не са нужни никакви специални качества за научаването му. За Вашата безопасност отговарят инструкторите ни и няма от какво да се притеснявате.

  4. Всеки ли може да се научи да гребе на SUP?

  Да, това е спорт, който е подходящ за малки и големи. На всеки ще покажем, как да се отпусне и наслади на гребането със SUP.

  5. Трябва ли да мога да плувам?

  Не, като дори и да можете да плувате, пак бихме Ви препоръчали да сте със спасителна жилетка, като е задължителна, когато не сте с инструктор на вода! Инструкторите ни са сертифицирани спасители от БЧК за открити водни площи, като те ще Ви пазят и ще Ви обучат как да реагирате при различни ситуации, и на различни водни терени.

  6. Ако имам здравословни проблеми, мога ли да греба на SUP?

  Да, но е хубаво да ни уведомите за медицинското Ви състояние. Нужно е да знаем, за да реагираме правилно при спешен случай. Ако е необходимо да си носите лекарства с Вас, нашите инструктори разполагат със суха чанта за тях и постоянно ще са наблизо.

  7. Пада ли се във водата?

  В началото има шанс да паднете от борда, особено ако бързате да се изправите. В повечето случаи това може да бъде избегнато с помощта на инструктор.

  8. Как да преценя, дали дадено приключение е подходящо за мен?

  Приключенията са разделени за начинаещи, напреднали и опитни, като:
  Начинаещи са хора без никакъв опит в гребането. Приключенията ще са с обучителен характер, като за час, всеки който не е можел да гребе на SUP и дори не си е представял как ще стане изправянето и пазенето на баланс, изведнъж ще се наслаждава на спокойствието на природата, гребейки прав.
  Напреднали са хора, които спокойно пазят баланс на борда, не се притесняват от вълни или заклащане и знаят как да се движат направо. Приключенията ще са по-дълги и ще Ви отведат на уникални и трудно достъпни места, за които усилията ще си заслужават!
  Опитни са хора, които спортуват, знаят как да гребат технически правилно и нямат проблем при продължителни гребания над 4 часа. Надяваме се с тях да изградим общност, която да развива този спорт за всички и навсякъде!
  Ако не може да прецените дали дадено приключение е за Вас, не се колебайте да се свържете с нас! С радост ще Ви отговорим и препоръчаме най-доброто!

  9. Как да си организираме приключение?

  Изберете място, дата и се съберете поне 4-ма желаещи. Направете запитване в сайта или се свържете с нас.

  10. Кои сезони са подходящи?

  Всички сезони са подходящи за гребане на SUP, като в България най-подходящи са края на пролетта, лятото и началото на есента, когато водата е по-топла и времето е по-благоприятно. Зимата в слънчеви дни и с подходяща екипировка, тренировките по SUP са малко по-трудни, но са изключително изграждащи и повишават издръжливостта на практикуващите ги.

  11. Какво се случва при неблагоприятно време?

  Единственото неблагоприятно време е когато има силен вятър или гръмотевична буря в близост на мястото където ще гребем. Ние ще Ви уведомим своевременно, ако се налага да отложим или анулираме тренировка или приключение.

  12. Ще загубя ли депозита си, ако не мога да участвам в приключение, за което съм се записал/а?

  В случай на невъзможност за участие в приключение, за което сте се записали, Вие може да се включите в друго събитие със същата или по-висока стойност, като заплатената от Вас сума ще бъде приспадната в нейната цялост. Освен това имате възможност да преотстъпите Вашето участие на друг, като следва да ни информирате надлежно и своевременно за това. Ако не желаете да се възползвате от изброените възможности и ни уведомите минимум 7 дни преди приключението, ще Ви бъде възстановена цялата сума, която сте заплатили.

  13. Може ли един SUP да се използва от двама души едновременно?

  Не, за начинаещи! Да, за напреднали и при определен товар – до 150 кг общо тегло, като ние ще Ви покажем как да Ви е комфортно и на двамата.

  14. Има ли място за съхранение на лични вещи?

  Да, винаги има място за съхранение и ние поемаме отговорност за Вашите лични вещи, докато сте на вода!

  15. Мога ли да взема куче?

  За приключенията да, ако е послушно и ни уведомите своевременно. За индивидуален урок не е препоръчително, понеже всичко влияе на баланса на начинаещите и при евентуално падане във водата, може да пострадате.

  16. Предлагате ли каяк?

  Да, предлагаме индивидуални уроци по туристически каяк и SUP каяк, като планираме да имаме съвместни събития с каяк организатори, с цел разнообразие на участниците. При запитване можем да Ви намерим каяка, от който имате нужда.

  17. Алкохол и наркотици?

  Са забранени по време на гребане! Инструкторите ни имат право да не Ви допускат на вода в нетрезво състояние!